Gepost door: grietjekeller | oktober 18, 1939

Oorlogsdreiging


Jacob Keller schrijft elke week in zijn dagboek over hoe het op zijn boerderij er voor staat. Hij beschrijft in het najaar van 1939 ook wekelijks over de oorlog. Op 18 oktober 1939 schrijft hij:

“En de oorlog. ja, wat een verschil met 1914. ’t Is nu 7 of 8 weken geleden dat de oorlog verklaard werd. En gister vroeg mij een [onleesbaar], wat denkt U er van zou ’t oorlog worden! De groote legermachten liggen vlak bij en tegenover elkander en er gebeurt niets. (…) Alleen op de zee gebeurt er wat meer. Men leest: de Duitschers hebben zoo of zooveel ton scheepsruimte getorpedeerd. Maar wij hebben er zoo of zooveel in beslag genomen. Er gebeurt eigenlijk niet veel, nocht ter land, noch ter zee. Maar naar vrede gaat ’t niet, dus moet er binnenkort wel wat gebeuren.

En de natuur gaat herfstaluren aannemen. De iepeboomen zijn de helft van hun bladeren kwijt. De canada’s (?) ook en de blaren van de boomen in de wei tegenover ons komen op onze werf en ons grasveld terecht. Zoodat ik werk heb ze op te ruimen (…)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: