Gepost door: grietjekeller | november 18, 1939

18 nov 1939: Oorlog, stemming notabel.


Op 18 november 1939 schrijft Jacob Keller over de oorlog:

“En de oorlog blijft aanhouden, maar er wordt niet aangevallen. In Londen zijn er den laatsten tijd, ook al ten gevolge der verduistering, meer slachtoffers gevallen bij auto-ongelukken dan aan ’t Westfront. ’t Is dus gevaarlijker, door Londen te wandelen, dan zich als soldaat aan ’t Westfront te bevinden waar miljoenen legers tegen over elkaar staan.

Maar op zee schijnt ’t gevaarlijker. Volgens de Engelsen, hebben zij zoo veel Duitsche duikbooten vernietigd dat niemand kan begrijpen dat er nog één over is. Desondanks worden er dagelijksch zus of zooveel duizenden tonnen scheepswaarden in de grond geboord. Hoe kan dat, als de duikbooten vernietigd zijn. Wel, dan voeren ze op een mijn!

Onze koningin en de koning der Belgen hebben alweer hun dienst aangeboden voor de vrede, maar beide partijen hebben alweer afwijzend beschikt. In Praag een opstandje, dat vrees ik, veel studenten ’t leven zal kosten. Want Duitsch recht is zeer streng, tijdens oorlog.

En mijn goede oude Vrouw werkt ook al mee aan den oorlog. Zij is n.l. doende een bivakmuts te breien voor de soldaten. De menschen zijn bang dat de ooren der soldaten die op wacht staan van den winter zullen bevriezen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: