Gepost door: grietjekeller | september 7, 1940

7 sept 1940: Wij weten niets van. Zeer geheim.


Mijn overgrootvader Jacob en mijn grootvader Adriaan schreven vanaf 1937 allebei hun weekoverzichten. Dit is een weekoverzicht van mijn opa Adriaan. Hij was doofgeboren, wat zijn bijzondere taalgebruik verklaart. (Ik heb ook het weekoverzicht van Jacob Keller op 7 september 1940 op deze blog gezet.)

7 sept 1940: Eindelijk zomer heel de week prachtig weer en veel zon, geen druppel. (…) Donderdag ben ik met vrouw naar Jaarbeurs geweest. Rustig reis met spoor. Eerst naar landbouwwerktuigen, toen naar Concours. Er waren mooie paarden (…?) Terugreis 1 1/2 uur te laat in Rotterdam wegens Duitsche troepen vervoeren. Overal zeer druk met Duitsch op nieuwe weg heele week vol paarden, volk, motor, auto en fietsen en treinen. In Hoeksche Waard zitten vol en Gelukkig hier nog niet. Wat moesten er gebeuren. Wij weten niets van. Zeer geheim. Wel alles voorbereid om naar Engeland. Wanneer (…?) in de Kil zeer veel schepen voorbij, alles leeg met afgehakte kop met klep ook voor troepen vervoeren.

Dikwijls wordt hier nachts geschoten op vliegtuig en van de week op Willemsdorp erg geschoten net als vuurwerk. Vliegtuig met licht op. Natuurlijk niet geraakt. Zoveel geschoten maandenlang nog nooit geraakt en ook niet gehoord. en wel in de krant ergens neergeschoten maar allemaal liegen in de krant. In Groninger courant schrijft dat 36 vliegtuigen in Eiland van Dordrecht neergeschoten. Groote leugens. In de lucht tegen Engelsch wordt  hevig gevocht, echter wel meer 1000 vliegtuig neergeschoten van wie? Niemand weet ‘t, dus maar afwachten. Ik geloof volgende week bij groote slag op zee en in de lucht.

Toen hier oorlog (…?) sprak valschermsoldaat over 14 dagen moeten wij in Engeland aan  maar ’t gaat zoo niet en nu al maanden lang gewacht. Alles wordt ellende en hongersnood als oorlog nog lang duren maar Duitschland kan niet langer wachten, dus opschieten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: